La visita de la vella dama

Dg. 4 de març | 18h | Teatre Principal | 1h 40min | 19€

Clara Zachanassian torna a la seva ciutat natal, Güllen, per tancar una ferida oberta fa quaranta-cinc anys. Durant aquest temps ella s’ha enriquit i la ciutat, curiosament, ha caigut en la misèria. Els gullenencs tenen l’esperança que la Clareta els traurà de la ruïna i l’esperen il·lusionats; sobretot l’Alfred, el seu amor de joventut. Però ningú no dóna res a canvi de res.

Comprar tickets

Un clàssic del segle XX

El novel·lista, assagista i dramaturg Friedrich Dürrenmatt (1921-1990) és un dels autors més crítics amb la societat occidental posterior a la Segona Guerra Mundial. Va condemnar amb duresa tant el nazisme com el comunisme. El seu teatre pretén involucrar el públic en un debat teòric en lloc d’oferir-li un simple entreteniment passiu. Dürrenmatt retrata un món on la tragèdia de l’individu es veu privada de sentit a causa del materialisme desmesurat de la societat moderna. “Jo descric homes, no marionetes”, diu Dürrenmatt.

En la versió Farrés Brothers i cia. de La visita de la vella dama, gairebé tots els personatges són titelles. Pot semblar una irreverència cap a l’autor, diuen ells, però en el fons no és sinó una forma de veneració. Veneració a una obra fulminant en què ningú queda exempt de responsabilitat, i a un text on la venjança i els diners manipulen la trama fins a convertir-la en una espiral on tothom —manipulats i manipuladors— queda atrapat.

Fitxa artística

Dramatúrgia i direcció: Jordi Palet i Puig
Interpretació: Vicky Peña, Xavier Capdet, Ireneu Tranis, Pep Farrés, Jordi Farrés, Adrià Bonjoch (guitarra) i Pep Coca (contrabaix)
Coreografia i ajudant de direcció: Montse Colomé
Ajudant de direcció, revisió de traducció i veu en off: Jordi Vidal
Disseny d’escenografia: Xavier Erra
Disseny de titelles: Eudald Ferrer i Alfred Casas
Il·luminació: Jordi Llongueras
Vestuari: Nídia Tusal
Caracterització: Toni Santos
Construcció: Eudald Ferrer, Arnau Colom, Miquel Ruiz i Alfred Casas
Regidoria: Miquel Ruiz
Fotografia: Arian Botey
Producció executiva: Sylvie Lorente
Producció: Farrés Brothers i cia.

Amb la col·laboració de Temporada Alta, la caldera les Corts i Teatre Lliure
Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya