Cronología de las bestias

Dg. 16 de desembre | 18h | Teatre Principal | 1h 15min | 26€

Una comèdia negra de suspens sobre la mentida i tot el que estem disposats a fer per salvar-nos.

Cronología de las bestias busca reflexionar al voltant de la mentida en el nucli familiar i com a mètode de vida. Convèncer-se a si mateix d’alguna cosa que no és. La construcció de l’entramat d’enganys i falsedats i l’indispensable compromís per sostenir-los. La mentida, doncs, com la salvació per tal de no haver d’assumir la responsabilitat dels nostres actes.

El director argentí Lautaro Perotti ha escollit Carmen Machi per protagonitzar aquesta comèdia negra amb una posada en escena basada en construir dues realitats sobre les quals avança la història: l’actualitat i el present, per una banda, i els relats i el passat, per l’altra.

SINOPSI

Aquesta és la història d’una família destrossada a causa de la desaparició del seu fill fa més de deu anys, i que ha de fer front a les seves pròpies foscors davant del seu retorn sobtat. Un retrobament inesperat que els obliga a defensar-se fins a les últimes conseqüències. Descobriran que la mentida requereix compromís. Una família incapacitada per suportar el dolor que els causa allò que va succeir, el que van fer, i el que no van poder fer, i decideix defugir de la realitat mentint-se i enganyant-se. Amb paraules, accions, records. La família descobrirà fins on arriba el seu compromís per defugir de la veritat dolorosa. Una veritat que costa d’afrontar.

En paraules del director LAUTARO PEROTTI…

Cronología de las bestias neix de la necessitat d’indagar fins allà on és capaç l’ésser humà de mentir i de mentir-se. I de la sospita de què una gran mentida fundacional, requereix un enorme teixit d’altres (petits i grans) enganys i convèncer-se a si mateix és indispensable per sostenir-la. I el problema és que ràpidament i sense adonar-te’n se te’n pot anar la vida amb ella. (…) En definitiva, m’inquietava descobrir fins on pot arribar l’ésser humà en el seu compromís amb la mentida.

FITXA ARTÍSTICA

Autoria i direcció: Lautaro Perotti
Interpretació: Carmen Machi, Pilar Castro, Patrick Criado, Jorge Kent i Santi Marín
Escenografia: Mónica Borromello
Il·luminació: Carmen Martínez
Vestuari: Ana López
Ajudant de direcció: José Luis Huertas
Cap de producció: Nadia Corral
Direcció de producció: Josep Domènech

Una producció de Octubre
Distribuïda per Bitò